Bejelentkezés / Regisztráció
Tanácsok Albérletet Keresőknek
2017. január 14.

A szegedi albérletek bérleti díjai 30-150 ezer forintig, elég széles skálán mozognak, a jelenlegi kínálatból mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Mire kell odafigyelnünk, amikor kiválasztjuk albérletünket?

Albérlet kontra lakásvásárlás


A szegedi albérletek bérleti díjai 30-150 ezer forintig, elég széles skálán mozognak, a jelenlegi kínálatból mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Mire kell odafigyelnünk, amikor kiválasztjuk albérletünket? Érdemes-e inkább lakásvásárlásban gondolkodni? Az albérlet kiválasztásakor figyeljünk oda elhelyezkedésére, a lakás műszaki állapotára, felszereltségére. Tisztázzunk minden olyan körülményt, ami később konfliktust eredményezhet a főbérlőnkkel, kérdezzünk rá a számunkra fontos paraméterekre. Döntsük el, hogy egyedül szeretnénk lakni vagy osztoznánk a lakáson, jól nézzük meg, kivel bérlünk közösen lakást! Pár lényeges szempont:
- A lakás rezsiköltségével is kalkulálj, különös tekintettel a fűtés költségre
- Ha nem a közvetlen belvárosban keresel, alacsonyabb áron, jobb lakást találhatsz
- Mi a minimum idő, amire elkötelezed magad?
- Írj szerződést a bérbeadóval, ez mindkettőtöknek biztosíték
- Írj listát a lakásban található tárgyakról, ez legyen a szerződés melléklete

Ha hosszabb távon gondolkodunk, illetve rendelkezünk valamennyi önerővel egy lakás megvásárlásához, érdemes szakértő segítségével megtalálni azt a lakást, amely nemcsak a használati, de befektetési szempontból is ideális! Tévhit, hogy nem lehet vagy nem szabad hitelt felvenni, viszonylag kis önerővel ma is lakáshoz lehet már jutni. Így a havi kiadásunk – ami körülbelül megegyezik egy havi bérleti díjjal – saját lakásunk törlesztésére fordíthatjuk. Érdemes elgondolkodni azon, hogy saját lakásunk egy szobáját is kiadhatjuk, ezzel fedezhetjük a rezsit vagy a hiteltörlesztésünket. Itt már jobban meg kell nézni, milyen lakást veszünk, hiszen várhatóan pár év múlva tovább szeretnénk azt értékesíteni. 

Keresés szűkítése
Lakás jellege
Garzon
Ház
Panellakás
Téglalakás
Új építésű ház
Albérlet típusa
Külön szoba
Szoba lakótárssal
Teljes lakás
Ár